foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

През 2016 г. решихме да организираме нов регионален конкурс за рисунка, съчинение/есе и стихотворение на тема „МЕЧТА ЗА СВОБОДА” за учениците от 1 до 8 клас в седем училища в гр. Етрополе, с. Мирково, с. Чавдар, с. Челопеч, гр. Златица и в гр. Копривщица. Нашата цел е да стимулираме учениците да се замислят над темата „свобода“ и още от ранна възраст да осъзнаят, че мечтата и волята за свобода може да даде много сила в личен план, както и да помогне за съхраняване на националната гордост и българското самосъзнание в съвременната среда. Чрез осъществяването на този конкурс подпомагаме и усилията на училищата и родителите да възпитават у подрастващите личности, които могат да отстояват и ценят своята лична свобода и тази на родината си. И да мечтаят, дори и когато имат свобода, защото пътуването към голямата идея, към съвършенството е безкрайно.

Партньори в конкурса „МЕЧТА ЗА СВОБОДА” освен училищата са и Националният музей „Христо Ботев”, гр. Калофер и Дирекция на музеите, гр. Копривщица. Техните екипи проведоха беседи с учениците за живота и примера на знаковите български поети Христо Ботев и Димчо Дебелянов.И двамата са участници в героични борби на родината, а делото и творчеството им са пропити от мечтата за освобождение – политическо, духовно и лично.

Специално за беседите с учениците подготвихме книжката „МЕЧТА ЗА СВОБОДА“.

 

 

Книжката в PDF можете да разгледате тук.

 

Конкурсът „Мечта за свобода“ провокира въображението и интереса на учениците към темата и те дадоха воля и израз на своето разбиране за свобода. Проявеното творчество в представените творби носи заряда на емоционалното съпреживяване на свободата и вярата в големите идеи. Книжка „МЕЧТА ЗА СВОБОДА“ с автентичните творби на младите участници, които спечелиха първо, второ и трето място в конкурса за 2016 г.

Книжката в PDF можете да разгледате тук.

 

Всички права запазени © 2024, Културна и национална идентичност


Разработено от ИТР Сървисиз

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.