foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Конкурсът „Родният край в моите очи. С кого и с какво се гордея от историята на моя роден край?“ стартира през март 2015 г. в седем училища: СОУ „Христо Ясенов“ и ОУ „Христо Ботев“ в гр. Етрополе, ОУ „Георги Бенковски“ в с. Мирково, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Чавдар, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Челопеч, СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в гр. Златица и СОУ „Любен Каравелов“ в гр. Копривщица.

Учениците от 1 до 8 клас се състезаваха в категориите  рисунка, родословно дърво, съчинение и стихотворение. Тяхната задача беше да се вгледат в местните обичаи, да се заинтересуват от разкази за герои и извършени подвизи и да претворят в творби събития и личности от родния край, да открият пазените с любов от баба и дядо спомени за своя род. В надпреварата със свои творби взеха участие 292 ученици от седемте училища. Преди празника на славянската писменост победителите получиха предметни награди и грамоти, а училищата-партньори пособия, свързани с учебния процес.

Неразделна част от мероприятията, съпътстващи конкурса, бяха беседите в училищата за поуките от историята с акад. Георги Марков и художника Васил Горанов. По време на беседите учениците получиха книжка „ПОУКИТЕ ОТ ИСТОРИЯТА – 22 исторически събития в картини“. 

Конкурс „Родният край в моите очи.“ 2015 - видео

 

 

Книжката в PDF можете да разгледате тук.

 

 

Конкурсът „Родният край в моите очи“ съживи интереса на учениците към историята на родния край, а творбите, които представиха участниците доказват, че българската история и духовност е жива и богата и има място в съзнанието на малките родолюбци.

Книжа „РОДНИЯТ КРАЙ В МОИТЕ ОЧИ“ с автентичните творби на младите автори, които спечелиха първо, второ и трето място в конкурса.

Книжката в PDF можете да разгледате тук.

Всички права запазени © 2024, Културна и национална идентичност


Разработено от ИТР Сървисиз

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.